Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Muzsikus gondolatok...

Amikor 5 éves voltam, anya azt mondta, a boldogság a kulcs egy szép élethez. Amikor iskolába mentem, és megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek, azt írtam: "boldog". Azt mondták, hogy rosszul értelmeztem a kérdést. Azt mondtam, rosszul értelmezték az életet. (John Lennon)  

 

lennon.jpg

 

Az élet keresztjei olyanok, mint a kotta keresztjei: felemelnek. (Ludwig van Beethoven)

 

Ha fiatalok akarunk maradni, mindennap olvassunk el egy verset, hallgassunk egy kis zenét, nézzünk meg egy szép festményt, és amennyiben lehetséges, tegyünk valami jót. Az ember legfőbb érdeme éppen az, hogyha teheti, felülkerekedik a külső körülményeken, és minél kisebb befolyást enged azoknak. (Johann Wolfgang von Goethe)


Az ember, ki legbelül zenétlen
S nem hat rá édes hangok egyezése,
Az kész az árulásra, taktikára,
S szelleme tompa, mint az éjszaka
S érzelme komor, mint Erberus:
Meg ne bízz benne. Hallgass a zenére.
(William Shakespeare)

 

A gitár a lelkem - amikor eltévedtem, mindig a gitár segített vissza az útra; a gitár az, ami eszembe juttatja, hogy mit keresek egyáltalán itt. (Saul Hudson, Guns `N` Roses)

 

Azt akarjuk, hogy hangunk egyenesen az emberek lelkét érintse meg. Így aztán egyszerűen kiderül, van-e valami bennük, van-e valami a fejükben, amit fel lehet ébreszteni. Mert sok ember voltaképpen csak alszik egész életében. (Jimi Hendrix)

 

Négyszer házasodtam, de az igazi szerelmem mindig is a trombita volt. (Louis Armstrong)

 

  trombita.jpg

 

 

Négyéves koromban azt mondtam anyámnak, hogyha felnövök, rockzenész akarok lenni. Azt mondta, a kettő együtt nem megy. :-) (Steven Tyler, Aerosmith)

 

A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre. (Michael Jackson)

 

Az egy zenekarban játszó zenészek nem lehetnek ellenségek - legalábbis amíg a koncert tart... (Paul Hindemith)

  

Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken. (Kodály Zoltán) 

 

 

plumeria2.jpg 

 

 

Azon légy, hogy könnyű zenedarabokat játsszál jól és szépen. Ez sokkal helyesebb, mint nehéz darabokat kevésbé jól előadni. (Robert Schumann)

 

 
Termés nélkül termőfölded mondd, mit ér,
És a kerted a virág nélkül mondd, mit ér,
És az éj az álom nélkül,
Életed a tettek nélkül
Mondd, mondd, mondd, mondd, mit ér?!

És zene nélkül mit érek én,
És zene nélkül mit érek én,
És zene nélkül mit érek én,

 Mondd, zene nélkül mit érek én?!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

What is a healthy blood pressure

Aphewayhen,2018.10.11 22:34

Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-france-islande/

Can you copse the squeezing

Aphewayhen,2018.09.27 13:47

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/generique-cialis-generique/